Verdediger FC Twente vertrekt naar NAC Breda: 'Blij dat ik heb getekend'

Verdediger FC Twente vertrekt naar NAC Breda: 'Blij dat ik heb getekend'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 22:14ma 24-06-2019 om 22:14

Nacho Monsalve maakt de overstap van FC Twente naar NAC Breda. De Spaanse verdediger tekent in Breda een contract voor twee seizoenen met de optie op nog twee jaar. Monsalve was transfervrij.

Monsalve speelde vorig seizoen 23 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en kon verlengen bij Twente, maar kiest voor een langer verblijf op het tweede niveau van Nederland. "Nacho is een fysiek sterke verdediger die eigenlijk op iedere positie in de defensie uit de voeten kan. Wij hebben hem gehaald voor in het hart van onze defensie en zien hem als een speler die er simpelweg alles aan gaat doen om de tegenstander van het scoren af te houden", zegt technisch directeur Tom van den Abbeele van NAC.

"Hij heeft bij Atlético Madrid een goede opleiding gehad en daarnaast veel minuten gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie het afgelopen seizoen. Met zijn 25 jaar moet hij daarnaast de wat jongere spelers in de ploeg prima mee aan de hand kunnen nemen en een leidersrol op zich nemen. We zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen."

Monsalve staat te trappelen om te beginnen bij NAC. "Ik ben blij dat ik hier heb kunnen tekenen en kan niet wachten om het veld op te gaan. We hebben als team een duidelijke opdracht komend seizoen en dat is promoveren. Het afgelopen seizoen is het mij gelukt bij FC Twente, ik ben gretig om het met NAC nog een keer over te doen, met dezelfde intensiteit. Het liefst nog beter."

Poll

Een goede zet van NAC?

(1031 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws