Zweden door naar kwartfinale WK na heldenrol van keepster

24-06-2019 23:06 Laatste update: 23:10
29

Zweden heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de kwartfinale op het WK. Heel eenvoudig ging het niet, maar na het enige doelpunt van de wedstrijd kwam de zege nauwelijks in gevaar: 1-0.

Canada leek slechts figurant in een wedstrijd die bijna volledig gedomineerd werd door Zweden. Het Noord-Amerikaanse land loste in negentig minuten tijd slechts één schot op doel. In de tweede helft miste Janine Beckie namens Canada een strafschop, die werd gekeerd door Hedvig Lindahl.

Op dat moment stond het al 1-0 voor Zweden. Stina Blackstenius maakte er na 55 minuten 1-0 van. Ze schoot van dichtbij binnen na een steekpass van Kosovare Asllani, die perfect voorgaf.

Zweden kreeg in de slotfase kansen om het duel te beslissen, maar liet dat na. Canada kreeg geen grote mogelijkheden meer om een verlenging af te dwingen en mag na vier wedstrijden naar huis.