'Ajax meldt zich deze week bij PSV: Bergwijn moet mogelijk voor kapitaal zorgen'

'Ajax meldt zich deze week bij PSV: Bergwijn moet mogelijk voor kapitaal zorgen'

25-06-2019 06:35 Laatste update: 06:42
373

Ajax wil na het binnenhalen van Quincy Promes doorpakken op de transfermarkt. Ook Steven Bergwijn moet terugkeren in Amsterdam. Volgens De Telegraaf is de verwachting dat directeur spelersbeleid Marc Overmars zich deze week meldt bij PSV.

De ochtendkrant benadrukt dat Promes zeker niet de laatste aanwinst van Ajax deze zomer is. Bergwijn is het volgende doelwit. In gesprek met VoetbalPrimeur zette PSV-trainer Mark van Bommel de deur voor een transfer naar de rivaal onlangs op een kier, nadat er aanvankelijk een resolute 'nee' was te horen in Eindhoven.

Het is PSV namelijk nog niet gelukt om Hirving Lozano voor de hoofdprijs te slijten. De Mexicaanse aanvaller, die momenteel met een blessure kampt, is inmiddels tweede keus bij het geïnteresseerde Napoli. Als Lozano niet voor fors geld vertrekt, dan moet Bergwijn waarschijnlijk voor kapitaal zorgen bij PSV, zodat de Eindhovenaren zelf ook de transfermarkt op kunnen.

De Telegraaf weet dat Van Bommel intern al diverse keren heeft laten weten dat 'substantiële versterkingen' nodig zijn in het Philips Stadion. Dat is ook de reden dat hij niet langer onwelwillig tegenover een transfer van Bergwijn naar Ajax lijkt te staan.

De Amsterdammers hebben al een alternatief. Als Bergwijn niet haalbaar blijkt, komt de Senegalese international Krépin Diatta van Club Brugge mogelijk in beeld.

No Poll