Ambitieuze Oranje Leeuwin: 'Fantastisch om bondscoach van mannen te worden'

Ambitieuze Oranje Leeuwin: 'Fantastisch om bondscoach van mannen te worden'

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 08:46di 25-06-2019 om 08:46

Laatste update: dinsdag 25 juni 2019 om 08:54di 25-06-2019 om 08:54

Merel van Dongen hoopt hoge ogen te gooien op het WK in Frankrijk, maar ze heeft ook al ambitieuze plannen voor na haar voetbalcarrière. Dat vertelt de verdedigster van de Oranje Leeuwinnen aan de NOS.

"Het lijkt me ontzettend leuk om voor de FIFA te gaan werken", zegt Van Dongen. "Om misschien wel iets te gaan doen om het vrouwenvoetbal te blijven ontwikkelen. Ik heb een aantal ideeën, waarvan ik nu al denk: dit zou kunnen, dat zou kunnen… Ik spreek nu Spaans, Engels en Nederlands en ik heb gestudeerd, dus als ik dat allemaal kan combineren met mijn psychologie-achtergrond en het ontwikkelen van vrouwenvoetbal, dan zie ik mezelf nog wel een keer bij de FIFA werken."

De speelster van Real Betis staart zich niet blind op de wereldvoetbalbond. "Ik zie mezelf ook coach worden. Of psycholoog, of mental coach… Het lijkt me fantastisch om bondscoach te worden. Het lijkt me óók fantastisch om bondscoach van de mannen te worden. Dat lijkt me heel vet, om een mannenteam te coachen. Ik denk dat dat prima kan. Bondscoach van de vrouwen worden lijkt me ook fantastisch. Dus ja, ik schrijf het allemaal op mijn lijstje. Ooit komen er misschien een aantal uit."

Poll

Waar gaan de Leeuwinnen eindigen na de groepswinst?

(3595 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws