Overmars glimlacht: 'Als je ziet wie voorin staan, is er natuurlijk concurrentie'

Overmars glimlacht: 'Als je ziet wie voorin staan, is er natuurlijk concurrentie'

25-06-2019 08:59
110

Ajax-directeur Marc Overmars wrijft zich in de handen na het vastleggen van Quincy Promes. De 27-jarige Oranje-international neemt al na één seizoen afscheid van Sevilla en zette maandag zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Amsterdam.

Promes kan zijn borst alvast natmaken: mits er niemand vertrekt uit Amsterdam, kan hij volgend seizoen concurreren met Dusan Tadic, Hakim Ziyech, David Neres en Donny van de Beek. "Iedereen moet zijn plekje verdienen. Als je kijkt wie er voorin spelen, dan is er natuurlijk wel wat concurrentie", glimlacht Overmars in gesprek met FOX Sports. "Maar dat is goed."

De directeur spelersbeleid verwacht dat Promes zijn stempel gaat drukken bij zijn nieuwe club. "Nederlandse speler, goede leeftijd (27, red.), in de kracht van zijn leven, een Amsterdammer, ook altijd prettig, en natuurlijk een vaste waarde in Oranje. Wij hebben veel vertrouwen in hem, omdat hij een speler met veel beweging, power en dynamiek is, die ook goals kan maken. We zijn ervan overtuigd dat hij dat ook hier kan."

Ajax is bezig aan een drukke transferzomer: niet alleen Promes, ook Razvan Marin, Kjell Scherpen, Kik Pierie en Lisandro Martinez kwamen naar Amsterdam, terwijl Bruno Varela nogmaals gehuurd wordt van Benfica. Tot dusver gaan alleen Daley Sinkgraven en Frenkie de Jong weg, hoewel er aan meer spelers wordt getrokken.

No Poll