'NAC verkoopt speler aan Barcelona; Willem II ontvangt meer dan Bredase rivaal'

'NAC verkoopt speler aan Barcelona; Willem II ontvangt meer dan Bredase rivaal'

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 15:03di 25-06-2019 om 15:03

Laatste update: dinsdag 25 juni 2019 om 16:18di 25-06-2019 om 16:18

Mike van Beijnen stapt van NAC over naar FC Barcelona, maar toch houdt Willem II meer geld over aan de transfer van de verdediger. Doordat de speler lang in de jeugd van de club uit Tilburg heeft gespeeld ontvangt rivaal Willem II meer geld dan NAC zelf.

Van Beijnen, de stiefzoon van de zaakwaarnemer van Frenkie de Jong, speelde zo'n zeven jaar in de jeugdopleiding van Willem II en drie jaar in de gezamenlijke academie van Willem II en RKC Waalwijk. Dat betekent dat de Tilburgers meer dan 250.000 euro aan opleidingsvergoeding ontvangen van de Spaanse topclub, weet het Algemeen Dagblad. RKC houdt ongeveer 10.000 euro over aan de transfer.

Dit is beduidend meer dan NAC, de club waar Van Beijnen speelde voordat hij naar Catalonië vertrok. Die club krijgt 'slechts' 90.000 euro, omdat de voetballer maar één jaar onder contract stond in Breda. Een hard gelag voor de Bredanaars, dat dus voor een eigen speler meer transfergeld naar de rivaal uit Tilburg ziet gaan.

FC Barcelona is verplicht om het maximale bedrag aan opleidingsvergoeding te betalen aan alle clubs waar Van Beijnen vanaf zijn vijftiende heeft gespeeld. De Catalanen zijn namelijk een club uit de zogenaamde 'A-categorie'. Dat levert dus drie Brabantse clubs geld op.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws