NEC loopt fors bedrag mis door Cillessen: 'Had een enorme meevaller betekend'

NEC loopt fors bedrag mis door Cillessen: 'Had een enorme meevaller betekend'

25-06-2019 16:57
48

Bij NEC zijn ze teleurgesteld nu de transfer van Jasper Cillessen naar Valencia afgerond lijkt te gaan worden. De Nijmeegse club hoopte op een substantieel bedrag aan 'solidariteitsheffing', maar ontvangt geen cent uit Spanje.

Cillessen lijkt Barcelona te gaan verlaten om bij Valencia eerste doelman te worden. In Nijmegen werd de situatie rond de keeper met argusogen bekeken, want de club hoopte volgens De Gelderlander een slaatje te slaan uit de aanstaande overstap. Dat gebeurt nu niet omdat Cillessen een binnenlandse transfer maakt: volgens de reglementen in Spanje hoeft Barcelona nu geen opleidingskosten over te maken aan NEC.

Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC reageert tegenover de krant realistisch op het nieuws. "Natuurlijk is het een teleurstelling, maar de geluiden dat Jasper naar Valencia zou gaan waren er al langer. Wij waren op de hoogte van de bepaling dat we dan geen cent zouden krijgen. Neemt niet weg dat je toch blijft hopen op een buitenlandse transfer. Bij een bedrag van twintig miljoen hadden wij rond de 1 miljoen euro ontvangen. Dat had voor onze financiële positie een enorme meevaller betekend."