Ten Hag: 'Daarvoor is hij hier uiteindelijk niet, hij is hier om te keepen'

Ten Hag: 'Daarvoor is hij hier uiteindelijk niet, hij is hier om te keepen'

25-06-2019 19:24 Laatste update: 26-06-2019 15:39
18

Reservedoelman Bruno Varela wordt ook komend seizoen door Ajax gehuurd van Benfica. Volgens trainer Erik ten Hag wacht de goalie, net als iedereen bij Ajax, een stevige concurrentiestrijd.

"Hij is in de winterstop gekomen en heeft aangetoond een uitstekende keeper te zijn. Zo hebben we het keepersbestand weer op orde", aldus Ten Hag tegenover Ajax TV over de nieuwe huurdeal. Dat Varela fijn in de groep ligt wordt door de oefenmeester bevestigd. "Dat is ook zo, maar daarvoor is hij uiteindelijk niet hier. Hij is hier om te keepen. Op het moment dat hij nodig is, moet hij er staan. Hij moet de concurrentiestrijd aan gaan, zoals iedere speler bij Ajax."

"Daarom is hij hier. Hij wil ook spelen", vervolgt Ten Hag. Toch zal André Onana vanaf het begin de eerste keeper zijn in Amsterdam. "Het is duidelijk: André is onze nummer één. En daarachter krijgen we een mooie concurrentiestrijd. Hij was vorig jaar nummer twee en die plek zal hij zeker ook aan het begin van het seizoen weer innemen. Maar hij moet het waarmaken, net als iedere speler."