Italië schakelt China uit en is tegenstander van Oranje in eventuele kwartfinale

25-06-2019 19:54 Laatste update: 20:00
4

Italië heeft zich ten koste van China geplaatst voor de kwartfinale van het WK voetbal. De Italianen zijn daarmee de mogelijke tegenstander van Oranje, mits de Leeuwinnen later dinsdag weten af te rekenen met Japan.

Het begin was duidelijk voor de Europeanen. Al binnen tien minuten dacht Valentina Giacinti haar land op voorsprong te zetten, maar ze werd teruggefloten wegens buitenspel. Vijf minuten later was het alsnog raak: voor open doel schoot Giacinti alsnog de openingstreffer tegen de touwen.

Ook in het vervolg was Italië de bovenliggende partij, maar keepster Peng Shimeng bracht een aantal keer uitstekend redding. In de laatste fase van de eerste helft kwam China wat meer uit de schulp, maar de 1-0 voorsprong voor Italië was terecht.

Niet lang na rust zette Italië de Chinezen voor een haast onmogelijke opdracht. Galli tekende met een schot van afstand voor de 2-0. China moest daarna op zoek naar de aansluitingstreffer, maar slaagde er in het tweede deel van de wedstrijd niet of nauwelijks in echt gevaarlijk te worden.

Zodoende plaatste Italië zich betrekkelijk eenvoudig voor de kwartfinale van het WK. Daarin staat het land tegenover de winnaar van Nederland - Japan. Die kwartfinale wordt zaterdag om 15.00 uur afgewerkt in Valenciennes.