Ajax haalt uit en wint eerste oefenwedstrijd van het seizoen met dubbele cijfers

25-06-2019 20:54 Laatste update: 26-06-2019 15:40
113

Ajax is het seizoen 2019/2020 begonnen met een simpele oefenzege op de amateurs van Quick'20. De Amsterdammers noteerden dubbele cijfers en wonnen met maar liefst 2-11. Trainer Erik ten Hag stelde twee unieke elftallen op.

Kik Pierie, Lisandro Martinez, Dominik Kotarski en Sergino Dest maakten hun eerste minuten in de hoofdmacht van Ajax. Ten Hag koos verder in de eerste helft voor Lisandro Magallán, Jurgen Ekkelenkamp, Vaclav Cerny, Ryan Gravenberch, Klaas-Jan Huntelaar, Zakaria Labyad en Noa Lang.

Het telraam kon al na zeven minuten worden gepakt. Huntelaar schoot al na anderhalve minuut binnen vanuit een corner en maakte kort daarna ook de 0-2. Tim Zwienenberg bracht de spanning weer een beetje terug met de 1-2, waarna Quick ook gelijk en zelfs op voorsprong had kunnen komen tegen Ajax. Na de 1-3 (eigen doelpunt) pakte Ajax de draad weer op. Cerny scoorde vervolgens in veertien minuten tijd drie keer. Jip Kemna schoot vervolgens raak vanaf de stip. Door een treffer van Lang was 2-7 de ruststand.

In de tweede helft ging Ajax rustig door met scoren. De jonkies van Ten Hag grepen de mogelijkheid aan om zichzelf in de spotlights te zetten. Victor Jensen scoorde twee keer en Dani de Wit deed hetzelfde vanaf de stip. Het slotakkoord was van Brian Brobbey, die de eindstand bepaalde op 2-11.

Opstelling Ajax eerste helft: Kotarski, Dest, Magallán, Pierie, Martínez, Ekkelenkamp, Cerny, Gravenberch, Huntelaar, Lang, Labyad