Curaçao zorgt voor stunt en plaatst zich voor kwartfinale na wereldgoal van RKC'er

Curaçao zorgt voor stunt en plaatst zich voor kwartfinale na wereldgoal van RKC'er

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 06:55wo 26-06-2019 om 06:55

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 om 09:03wo 26-06-2019 om 09:03

Voor de eerste keer in de historie heeft Curaçao zich geplaatst voor de kwartfinales van de Gold Cup. Het elftal van bondscoach Remko Bicentini speelde dinsdagnacht met 1-1 gelijk tegen Jamaica, dankzij een spectaculair doelpunt van RKC Waalwijk-speler Jurien Gaari in blessuretijd. Die remise bleek voldoende voor kwalificatie, omdat Honduras later van El Salvador won (4-0). Curaçao speelt zondag tegen de winnaar van Groep D. 

Met onder meer Eloy Room, Cuco Martina en Leandro Bacuna in de basis wist Curaçao dat het afhankelijk zou zijn van El Salvador als het géén zege boekte op Jamaica. Lang leek de wedstrijd in Los Angeles op een nederlaag uit te lopen. Na een doelpunt van Shamar Nicholson in de 14e minuut bleef het antwoord van Curaçao tot de 93e minuut uit.

De uiteindelijk beslissende goal was fantastisch. Juriën Gaari, rechtsback van RKC, haalde van grote afstand uit en krulde de bal zeer fraai in de hoek. Na de remise lag het lot van Curaçao in handen van El Salvador, want dat land had aan één punt genoeg om de tweede plek in de poule over te nemen. Er werd echter kansloos (4-0) van Honduras verloren. 

Plaatsing voor de kwartfinale is een primeur voor Curaçao. Twee jaar terug, tijdens de eerste deelname ooit aan de Gold Cup, werd er niet één punt gepakt in drie groepsduels. Zondag staat een clash met titelhouder Amerika of Panama op het programma.  

Opstelling Curaçao: Room, Gaari, Martina, Lachman, Statie, Bacuna, Hooi, Maria, Nepomuceno, Arias en Antonia

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws