Update: 'Schitterende' Heerenveen-deal nog niet rond: Maar we hebben wel contact

Update: 'Schitterende' Heerenveen-deal nog niet rond: "Maar we hebben wel contact"

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 12:40wo 26-06-2019 om 12:40

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 om 15:43wo 26-06-2019 om 15:43

Het is volgens het Algemeen Dagblad niet meer de vraag of, maar wannéér de transfer van Michel Vlap naar Anderlecht wereldkundig wordt gemaakt. SC Heerenveen gaat minimaal acht miljoen euro incasseren voor de aanvallende middenvelder. 

Heerenveen heeft bovendien een doorverkooppercentage bedongen in Brussel, dus de uiteindelijke opbrengsten kunnen nog verder oplopen. De aanstaande miljoenentransfer van Vlap is de tweede grote deal van 2019 voor Heerenveen. Eerder al werd Kik Pierie voor circa vijf miljoen euro aan Ajax verkocht. Beide spelers werden door de Friese eredivisionist opgeleid. 

Het AD, dat over 'een schitterende deal' spreekt, weet dat er alleen nog enkele plooien gladgestreken moeten worden om een definitief akkoord te bereiken over de transfer. Voor de 22-jarige Vlap ligt in België een meerjarig contract klaar.

Ook onder meer Atalanta Bergamo werd aan Vlap gelinkt. Afgelopen seizoen was hij in de Eredivisie goed voor zestien treffers en vier assists. Bij Anderlecht krijgt Vlap te maken met Vincent Kompany. De Belgische ster wordt trainer én speler van Paars-Wit

Update 12.40 uur: De finishlijn is in zicht, maar Heerenveen en Anderlecht zijn nog niet volledig akkoord over Vlap. Sportief directeur Michael Verschueren laat dat weten aan Het Nieuwsblad"De hand­tekeningen kunnen nog niet gezet worden, maar we hebben wel contact met Heerenveen voor Vlap. We hebben vooral offensieve versterking nodig." 

Poll

Michel Vlap en Anderlecht: een goede match?

(2163 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws