'Buitenproportionele' straf FC Groningen: 'Je pakt niet de daders, je pakt er 300'

'Buitenproportionele' straf FC Groningen: 'Je pakt niet de daders, je pakt er 300'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 12:28wo 26-06-2019 om 12:28

De straf die door de KNVB is opgelegd aan FC Groningen, is 'buitenproportioneel'. Dat vindt John de Jonge, voorzitter van de supportersvereniging van de club. Tijdens het thuisduel met FC Twente op 10 augustus aanstaande mag geen enkele supporter plaatsnemen in Vak F. 

De Trots van het Noorden moet op de blaren zitten, omdat afgelopen seizoen vuurwerk werd afgestoken in dat gedeelte van het Hitachi Stadion tijdens een ontmoeting met Ajax. Na een eerder vuurwerkincident ontving Groningen een voorwaardelijk voorstel vanuit Zeist. Nu het wederom is misgegaan, moet een volledig vak leegblijven.

"Er zijn ook mensen die nu een seizoenkaart hebben voor vak F, maar vorig jaar ergens anders zaten. Maar zij mogen er nu dus niet in. Je pakt niet de daders, misschien een man of tien, maar je pakt er 300. Dat vinden wij buitenproportioneel", zegt De Jonge, in gesprek met RTV Noord"Het is ook geen garantie dat je de mensen straft die het gedaan hebben."

Groepje
Directeur Wouter Gudde sprak van 'een dieptepunt'. De Jonge ziet het ook zo. "Een deels leeg stadion in de eerste thuiswedstrijd, dat wil je gewoon niet."

Door een heel vak te straffen, hoopt de KNVB te bereiken dat fans elkaar voortaan onderling aanspreken op fout gedrag, vermoedt De Jonge. Maar: "Het kan ook gewoon een klein groepje zijn die niks met de club heeft, maar wel vuurwerk afsteekt. En de gewone supporters zijn weer de dupe. Het lost niks op."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws