Oranje aast op ticket voor Spelen: 'Dat leeft enorm, ze willen alles meemaken'

Oranje aast op ticket voor Spelen: 'Dat leeft enorm, ze willen alles meemaken'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 15:59wo 26-06-2019 om 15:59

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 om 16:02wo 26-06-2019 om 16:02

De Oranjevrouwen stellen bij het behalen van de halve finale van het WK mogelijk ook een ticket voor de Olympische Spelen veilig. Volgens directeur amateur- en vrouwenvoetbal Jan Dirk van der Zee zijn de speelsters van Oranje daar heel bewust mee bezig.

Wanneer Oranje erin slaagt Italië uit te schakelen en de Verenigde Staten gastland Frankrijk verslaat, is Oranje zeker van de Spelen van 2020 in Tokio. Voor de drie best presterende Europese ploegen op het WK in Frankrijk ligt namelijk een ticket klaar. "Dat leeft enorm bij deze meiden. Ze willen alles meemaken en alles eruit slepen wat mogelijk is", aldus Van der Zee tegenover De Telegraaf.

"Bij de vrouwen staan de Olympische Spelen op hetzelfde niveau als het WK. Bij de mannen is dat anders, omdat je daar met een beloftenteam meedoet aan de Spelen", legt hij uit. "Het zou fantastisch zijn als de vrouwen een ticket voor Tokio pakken."

Ook als Oranje een Olympisch ticket misloopt blijft bondscoach Sarna Wiegman 'gewoon' aan. "We zijn supertevreden met Sarina. Ook als we Tokio niet halen, dan gaan we 100 procent zeker met haar door." Het contract van Wiegman loopt nog tot en met de Olympische Spelen van 2020.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Oranje winnen van Italië?

(4288 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws