'We willen meer, laat ons maar de Max Verstappen van de Eredivisie zijn'

'We willen meer, laat ons maar de Max Verstappen van de Eredivisie zijn'

Gepubliceerd: woensdag 26 juni 2019 om 19:14wo 26-06-2019 om 19:14

FC Utrecht heeft niet de brandende ambitie om de aanval te openen op de derde plek. Dat stelt technisch directeur Jordy Zuidam, die eerst structureel in de top-zes wil eindigen met de Domstedelingen.

"We zijn nu vier keer op rij in de top-zes geëindigd en hebben twee keer Europees voetbal gehaald. Prachtig, maar we willen meer", vertelt Zuidam in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Onze ambitie is commercieel door te groeien en met het eerste elftal structureel in de top-zes te eindigen."

"We hebben de lat opnieuw hoger gelegd. Dat is gezien ons budget en de terugkeer van FC Twente een mooie uitdaging. Je zult ons niet horen roepen: De tweede plaats is haalbaar, of: We vallen de derde plek aan. Ajax, PSV en ook Feyenoord zijn financieel veel verder. Wel kunnen wij het de clubs in de top-zes moeilijk maken."

Zuidam vergelijkt het met de machtsverhoudingen in de Formule 1. "Daar heb je Mercedes en Ferrari met veel grotere budgetten dan de rest. Vervolgens komt Red Bull, de grote uitdager. Laat ons maar Red Bull zijn. Een professionele, ambitieuze organisatie die zonder onverantwoorde dingen te doen, naam maakt."

"Wij willen ook die uitdagende rol", stelt hij. "Laat ons de Max Verstappen van de Eredivisie zijn. Iemand inhalen waar niemand dat durft of een extra rondje zonder regenbanden rijden. Alles om een keer twee of drie posities hoger te eindigen dan volgens velen logisch is."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws