'De Ligt definitief op weg naar Juventus: transferclausule-eis gehonoreerd'

'De Ligt definitief op weg naar Juventus: transferclausule-eis gehonoreerd'

27-06-2019 00:05
118

Het einde van de transfersoap rond Matthijs de Ligt lijkt in zicht. Verschillende media in Italië pakken woensdagavond uit met het nieuws dat Juventus op een haar na rond is met de Ajax-aanvoerder, nadat een harde eis is gehonoreerd. FC Barcelona en Paris Saint-Germain zijn bovendien gezien.

Juventus en het kamp-De Ligt zijn elkaar volgens onder meer Sky Sport Italia en Calciomercato tot op enkele centimeters genaderd. In Turijn ligt een vijfjarig contract klaar ter waarde van acht miljoen euro per seizoen. Door bonussen kan het jaarlijkse bedrag oplopen naar twaalf miljoen euro.

Wedden

Meer odds

Opvallend is dat Juve een ontsnappingsclausule van 150 miljoen euro in de overeenkomst opneemt. Dat was volgens Italiaanse media de crux om De Ligt en zaakwaarnemer Mino Raiola te overtuigen. Dergelijke clausules zijn in Frankrijk verboden. Paris Saint-Germain is deze week druk op zoek geweest naar alternatieven, maar Juventus lijkt geen last-minute poging uit Parijs meer te hoeven vrezen. FC Barcelona is sowieso afgehaakt voor De Ligt.

Raiola zou Ajax-directeur Marc Overmars op de hoogte hebben gesteld van de positieve gesprekken met Juventus. De kampioen van Italië gaat nu in onderhandeling met Ajax over de transfersom. Overmars kan een bod van 70 tot 75 miljoen euro verwachten uit Turijn. De transfersom gaat omhoog als De Ligt aan bepaalde voorwaarden voldoet tijdens zijn verblijf in Italië.