'Real Madrid meldt zich bij Overmars voor Van de Beek: 50 tot 60 miljoen'

'Real Madrid meldt zich bij Overmars voor Van de Beek: 50 tot 60 miljoen'

Gepubliceerd: donderdag 27 juni 2019 om 00:55do 27-06-2019 om 00:55

Laatste update: donderdag 27 juni 2019 om 06:27do 27-06-2019 om 06:27

Real Madrid heeft zich voor Donny van de Beek gemeld bij Ajax. De Telegraaf, dat 'Adios Donny?' kopt, meldt dat op de voorpagina. Ajax-directeur Marc Overmars is persoonlijk op de hoogte gebracht van de belangstelling voor de 22-jarige middenvelder.

Real Madrid weet inmiddels onder welke voorwaarden Ajax Van de Beek een transfer gunt, aldus De Telegraaf. Overmars zou een bedrag hebben genoemd tussen de vijftig en zestig miljoen euro. Het is niet bekend hoe Van de Beek tegen de belangstelling van Real Madrid aankijkt. Deze week was hij niet bereikbaar voor commentaar. De middenvelder geniet nog van een vakantie.

Het is de vraag of Real Madrid een directe of potentiële versterking ziet in Van de Beek. Het is geen geheim dat Manchester United-ster Paul Pogba bovenaan het lijstje staat van trainer Zinedine Zidane. Pogba kan echter ook naar Juventus en als dat gebeurt, kan de transfer van de Ajacied weleens in een stroomversnelling komen.

Van de Beek ontwikkelde zich afgelopen seizoen stormachtig bij Ajax en maakte vooral veel indruk in de achtste finale, kwartfinale en halve finale van de Champions League. De belangstelling van Real Madrid kan worden gezien als de ultieme waardering. Volgens De Telegraaf zijn op het bureau van Overmars 'alle alarmbellen afgegaan'.

Na Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (op weg naar Juventus) dreigt immers wéér een dragende kracht Ajax in te ruilen voor een Europese grootmacht. Voor De Jong ontvangt de Amsterdamse club maximaal 86 miljoen euro, terwijl De Ligt zeventig tot tachtig miljoen gaat opleveren. Door zijn populariteit zal Overmars niet staan te springen om een vertrek van Van de Beek.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws