De Boer ziet Martínez penalty missen in extremis en verliest weer eens

De Boer ziet Martínez penalty missen in extremis en verliest weer eens

27-06-2019 07:12 Laatste update: 10:37
12

Frank de Boer heeft voor het eerst in een maand weer een nederlaag geleden met Atlanta United. De regerend kampioen van de MLS ging na een bloedstollende slotfase met 3-2 onderuit bij Toronto FC.

Atlanta kwam razendsnel op achterstand, maar herstelde zich door goals van Gonzalo Martínez (strafschop) en Julian Gressel. Alejandro Pozuelo tekende niet veel later voor de 2-2 en die stand bleef lange tijd op het scorebord staan. In blessuretijd gingen echter alle remmen los.

Toronto leek er met de zege vandoor te gaan, toen Florentin Pogba een penalty veroorzaakte en Pozuelo het buitenkansje benutte. Na ingrijpen van de VAR kreeg echter ook Atlanta een strafschop. Martínez (niet te verwarren met naam- en clubgenoot Josef Martínez) nam in de dying seconds achter de bal plaats, maar de Argentijnse spits schoot over. De ploeg van De Boer keerde daardoor met lege handen huiswaarts.

Voor Atlanta is het de eerste nederlaag sinds 25 mei. Het team van de Nederlandse trainer was de laatste weken aan een opmars bezig in de Eastern Conference en bereikte bovendien de kwartfinale van het bekertoernooi. Door het verlies tegen Toronto, blijft Atlanta steken op plek vier. Wel heeft de titelhouder minder verliespunten dan de top-drie.