Update: PEC meldt zich met Van den Berg-geld: 'Hopelijk komen de clubs eruit'

Update: PEC meldt zich met Van den Berg-geld: 'Hopelijk komen de clubs eruit'

Gepubliceerd: donderdag 27 juni 2019 om 07:43do 27-06-2019 om 07:43

Laatste update: donderdag 27 juni 2019 om 15:10do 27-06-2019 om 15:10

PEC Zwolle heeft zich in stadion De Vliert gemeld voor Sam Kersten. Dat schrijft De Telegraaf donderdag. FC Den Bosch-verdediger Kersten (21) is in beeld om de vervanger te worden van Sepp van den Berg. 

Van den Berg rondt waarschijnlijk deze week al een droomtransfer naar Engeland af. De tiener stond in de belangstelling van onder meer PSV, Bayern München en Ajax, maar hij gaat gaat tekenen bij Liverpool. De Champions League-winnaar betaalt volgens diverse media ongeveer 2 miljoen euro voor Van den Berg. 

Kersten moet in Overijssel dus zijn vervanger worden. De Telegraaf weet dat PEC zich inmiddels in Den Bosch heeft gemeld voor de talentvolle stopper. Kersten heeft een goed seizoen achter de rug in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen seizoen was Willem van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad lovend over Kersten. 'Die kan nog wel een paar stappen zetten, hoor', schreef De Kromme. 

Onder meer Heracles Almelo en sc Heerenveen zouden belangstelling hebben voor Kersten. PEC hoopt andere ploegen uit de Eredivisie nu af te troeven.

Update 15.10: PEC Zwolle heeft zich bij FC Den Bosch gemeld voor Sam Kersten. Dat bevestigt zaakwaarnemer René Wagelaar aan De Stentor. De 21-jarige verdediger wil graag hogerop. "Dit is een hele mooie kans voor hem. Hopelijk komen de twee clubs eruit", aldus Wagelaar. Het contract van Kersten bij Den Bosch loopt nog drie jaar door.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws