'PSV trekt de buidel voor Bruma: Portugees op één na duurste aankoop ooit'

'PSV trekt de buidel voor Bruma: Portugees op één na duurste aankoop ooit'

27-06-2019 07:54
123

PSV troeft FC Porto af in de strijd om de gewilde Bruma en tast diep in de buidel. De 24-jarige Portugees wordt de op één na duurste aankoop in de clubhistorie, meldt het Eindhovens Dagblad.

Bruma komt voor ongeveer twaalf miljoen euro plus 'enkele bescheiden bonussen' naar PSV, schrijft de regionale krant. De vleugelaanvaller komt over van Bundesliga-subtopper RB Leipzig, waar hij mocht vertrekken. FC Porto wilde ook 'vol voor hem gaan en haalde tot de laatste seconde alle trucs uit de kast', maar delft alsnog het onderspit.

PSV betaalde alleen in 2000 meer voor een speler. Destijds kwam Mateja Kezman voor veertien miljoen euro naar het Philips Stadion. Maxi Romero, die onlangs werd verhuurd aan Vélez Sarsfield, is de nummer drie op de lijst met een transfersom van zo'n elf miljoen.

Ook voor Hirving Lozano had PSV naar verluidt een fors bedrag over, maar het ED noemt zijn naam niet in de top-drie van duurste transfers. Volgens Transfermarkt.de had de Mexicaan een prijskaartje van acht miljoen.