Van den Berg maakt droomtransfer naar Liverpool: 'Groot talent, natuurlijk jammer'

Van den Berg maakt droomtransfer naar Liverpool: 'Groot talent, natuurlijk jammer'

27-06-2019 11:12 Laatste update: 11:16
34

In navolging van Liverpool bevestigt PEC Zwolle de transfer van Sepp van den Berg. De zeventienjarige verdediger tekent een meerjarig contract op Anfield.

Van den Berg, de jongste debutant in de clubgeschiedenis, speelde 22 wedstrijden voor PEC. "Sepp is een groot talent en natuurlijk is het jammer dat hij PEC Zwolle verlaat. De club is echter trots dat een speler uit onze eigen voetbalacademie deze prachtige stap gaat zetten", reageert voorzitter Adriaan Visser op de clubsite.

"De afgelopen jaren heeft de club veel geld in de eigen jeugd gestoken en zoals nu valt te concluderen is dat het meer dan waard geweest", vervolgt Visser. "De transfer van Sepp, maar ook de recente overgang van Kingsley naar 1. FC Köln, toont de waarde van onze voetbalacademie eens te meer aan en geeft de grote ontwikkeling die daar gemaakt is goed weer."

PEC Zwolle wenst Van den Berg veel succes bij Liverpool. Bij de Engelse grootmacht en Champions League-winnaar gaat de zeventienjarige verdediger dagelijks trainen met de hoofdmacht. Hij komt twee Nederlanders tegen: Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. Met de transfer is bijna twee miljoen euro gemoeid.