'Ajax krijgt concurrentie van Bayern München: naam van Bergwijn valt in Duitsland'

'Ajax krijgt concurrentie van Bayern München: naam van Bergwijn valt in Duitsland'

27-06-2019 12:12
187

Bayern München-trainer Niko Kovac luidt de noodklok: Der Rekordmeister heeft nog zeker vier versterkingen nodig om de selectie op orde te hebben. In de zoektocht naar offensieve versterking is inmiddels ook de naam van Steven Bergwijn gevallen.

In gesprek met Kicker stelt Kovac dat de kampioen van Duitsland meer versterkingen nodig heeft. "We hebben nog vier spelers nodig", meent hij. Kovac heeft het liefst negentien veldspelers tot zijn beschikking, momenteel zijn dat er zeventien. Daarbij zijn Jérôme Boateng en Renato Sanches toe aan een nieuwe uitdaging. Zij vertrekken mogelijk nog.

De lijst met mogelijke versterkingen is lang. Op die lijst prijkt volgens Kicker ook de naam van Bergwijn. De aanvaller van PSV staat in de belangstelling van Ajax, maar zou ook in München worden gezien als optie voor de aanvalslinie. Naast Bergwijn worden ook Leroy Sané, Ousmane Dembélé en Callum Hudson-Odoi genoemd als mogelijke versterkingen voor de aanval van Der Rekordmeister.

Vooralsnog versterkte Bayern zich met Lucas Hernández (Atlético Madrid) en Benjamin Pavard (VfB Stuttgart) en Jann-Fiete Arp (Hamburger SV). Daar tegenover staat het vertrek van Arjen Robben, Franck Ribéry, Mats Hummels, James Rodríguez en Rafinha. Volgens BILD heeft in de voorste linie de komst van Sané de hoogste prioriteit, maar het medium stelt dat zijn komst onwaarschijnlijk is. Naast Dembélé en Hudson-Odoi wordt nu dus ook Bergwijn als alternatief gneoemd.