Ten Hag bevestigt: 'Dat was voor mij reden om Alessandro naar Ajax te halen'

Ten Hag bevestigt: 'Dat was voor mij reden om Alessandro naar Ajax te halen'

Gepubliceerd: donderdag 27 juni 2019 om 14:49do 27-06-2019 om 14:49

Erik ten Hag hoopt zijn spelers te prikkelen met de komst van conditietrainer Alessandro Schoenmaker. De oude bekende van de Ajax-trainer komt over van Anderlecht.

"Wij proberen continu naar verbetering te zoeken en dat was voor mij ook een reden om Alessandro naar Ajax te halen. Hij gaat een rol spelen bij het eerste elftal", bevestigt Ten Hag aan Ajax Life. De Ajax-coach werkte bij FC Twente tussen 2007 en 2010 samen met Schoenmaker.

Ten Hag vindt het noodzakelijk om te blijven vernieuwen. "We moeten! Je wilt altijd beter en je probeert altijd door te selecteren omdat je een hoger niveau nastreeft, maar we weten ook dat de club mogelijk een aantal sterkhouders gaat verliezen. Frenkie de Jong vertrekt en er zal misschien nog wat volgen uit de binnenste kern van vijftien spelers - dat blijft afwachten - maar daar hebben we op geanticipeerd."

Komend seizoen moet Ajax weer net zo fit of zelfs fitter zijn dan het afgelopen jaar, toen de Amsterdamse ploeg elke week drie wedstrijden speelde. Ten Hag: "We waren vorig seizoen heel erg fit en daar moeten we nu weer naar streven."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws