'Toen PSV kwam, maakte m'n hart wel een sprongetje. Dit is een uitstekende kans'

'Toen PSV kwam, maakte m'n hart wel een sprongetje. Dit is een uitstekende kans'

Gepubliceerd: donderdag 27 juni 2019 om 15:04do 27-06-2019 om 15:04

Robbin Ruiter is donderdagmiddag gepresenteerd bij PSV. De 32-jarige doelman zette in Eindhoven zijn handtekening onder een tweejarig contract en is klaar om als understudy van Jeroen Zoet aan de Champions League-campagne te beginnen.

"Dit is een uitstekende kans", reageert Ruiter, die transfervrij overkomt van het Engelse Sunderland, volgens De Telegraaf. Hij wilde graag aan de slag bij een topclub. "Toen PSV kwam, maakte m'n hart wel een sprongetje. Ik ben zelf hartstikke ambitieus, maar keepers kunnen lang mee en ik zie mezelf nog zeker zes jaar op het veld staan."

De doelman heeft de ambitie om eerste doelman te zijn in Eindhoven. "Anders had ik niet hoeven komen", stelt hij. "Maar ik ben ook realistisch: Jeroen heeft heel goed gedaan, zich heel goed gemanifesteerd, ook in de Champions League. Hij zal een streepje voor hebben. Maar hij zal ook de ambitie hebben om een keer een stap te maken. Als dan de mogelijkheid zich voordoet, moet ik zorgen dat ik er klaar voor ben."

Omdat Lars Unnerstall met een blessure kampt en Zoet mogelijk vertrekt, kan Ruiter zomaar debuteren in de Champions League. "Dat is ook één van de redenen dat ik deze kant op ben gekomen, omdat PSV Champions League speelt. Dat zijn dingen die je wilt meemaken. Als je dan ook echt minuten zou kunnen maken: dat is waar je het voor doet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws