Babel is eruit: Oranje-international arriveert in Turkije voor afronding transfer

Babel is eruit: Oranje-international arriveert in Turkije voor afronding transfer

27-06-2019 16:15 Laatste update: 16:39
54

Ryan Babel heeft de knoop doorgehakt: Galatasaray wordt de nieuwe club van de 32-jarige aanvaller. Donderdag landde hij op het vliegveld van Istanbul.

Babel is transfervrij na zijn vertrek bij Premier League-degradant Fulham. De laatste weken nam hij de tijd om een nieuwe club te vinden. Galatasaray had meteen de beste papieren, maar de Oranje-international zaaide twijfel door te onthullen dat óók de Eredivisie een optie was. Donderdag reisde hij echter vanaf zijn vakantie-adres in de Verenigde Staten af naar Istanbul.

Mogelijk wordt Babel donderdagavond al gepresenteerd door Galatasaray. De kampioen van Turkije betaalt geen transfersom, maar tast wel diep in de buidel. Babel gaat volgens Turkse media een slordige vijf miljoen euro per seizoen verdienen in Istanbul.

Babel begon zijn loopbaan bij Ajax en keerde na na avonturen bij Liverpool en TSG Hoffenheim in het seizoen 2012/13 kort terug bij zijn oude liefde. Vervolgens kwam hij uit voor Kasimpasa, Al Ain, Deportivo La Coruña, Besiktas en Fulham. Door zijn verleden bij de concurrenten van Galatasaray ontving Babel naar eigen zeggen duizenden doodsbedreigingen.