Ajax-update van Driessen: 'Real Madrid is heel concreet voor Donny van de Beek'

Ajax-update van Driessen: 'Real Madrid is heel concreet voor Donny van de Beek'

27-06-2019 17:52
83

Real Madrid 'staat te springen' om spelers als Donny van de Beek en Donny van de Beek staat open voor Real Madrid. Dat zegt De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen bij Telegraaf TV. Dat Ajax nog geen pogingen heeft gedaan om het contract van Van de Beek op te waarderen is 'ongetwijfeld' een van de redenen dat de speler open staat voor een Spaans avontuur, aldus Driessen.

Volgens het Spaanse Marca en De Telegraaf is Van de Beek plan B wanneer Paul Pogba niet haalbaar is. "Hoe concreet het is? Heel concreet, anders bellen ze natuurlijk niet", zegt Driessen. "Real wil Paul Pogba graag hebben, maar Manchester United wil daar 160 miljoen voor. Dat vindt Real te gortig. Van de Beek is het eerste alternatief. Daarom oriënteert Real zich bij Ajax voor de vraagprijs."

Het is volgens Driessen mogelijk dat Real zowel Pogba als Van de Beek haalt. "Het liefste zou Real ze alletwee willen, maar als Pogba komt zitten ze bijna aan een half miljard aan uitgaven. Het kan ook zijn dat ze hem wél halen en hem nog een jaar bij Ajax laten voetballen. Dat is minder voor de hand liggend, maar wel mogelijk."

"Hij zou eigenlijk een contractverlenging krijgen", vervolgt Driessen over Van de Beek. "Ondanks dat Ajax inmiddels een ander salarisplafond heeft is dat niet gebeurd. Dat is ook een van de redenen waarom hij er ongetwijfeld voor open staat. Vanuit Ajax is er weinig beweging geweest, terwijl die jongen een heel goed jaar heeft gehad. Ajax is gaan draaien mede vanwege zijn spel."

Mocht Real 60 á 65 miljoen bieden, dan is Van de Beek hard op weg richting Madrid. Driessen: "Dan zou het een done deal zijn. Dat Van de Beek wil begrijp ik wel, Ajax kan hem ook niet alles in de weg leggen. Als je 75 of 80 miljoen vraagt gaat het sowieso niet door. Er is een bepaalde verplichting richting zo'n jongen. Als je daar al vijftien jaar rondloopt en je naar Real Madrid kan, moet je hem dan tegenhouden?"