Ziyech 'kan zo opgehaald worden' bij Ajax: 'Een clausule in z'n contract'

Ziyech 'kan zo opgehaald worden' bij Ajax: 'Een clausule in z'n contract'

27-06-2019 18:44
162

Edwin van der Sar zei vorig jaar bij Inside Ajax dat spelers van Ajax geen vaste afkoopsommen in hun contract hebben staan, maar 'het schijnt' dat Hakim Ziyech voor een vast bedrag van dertig miljoen euro op te halen is uit Amsterdam. Dat heeft Valentijn Driessen van De Telegraaf vernomen.

"Ziyech speelt op dit moment op de Afrika Cup en Neres op de Copa America. Dat zijn toernooien waarin je jezelf in de kijker kunt spelen, naast dat ze dat vorig seizoen al hebben gedaan bij Ajax", zegt Driessen bij Telegraaf TV.

Volgens Driessen levert Ziyech Ajax geen vijftig of zestig miljoen op, maar een stuk minder. "Ziyech is in principe te koop voor dertig miljoen euro. Hij schijnt een clausule in zijn contract te hebben. Die kan zo opgehaald worden. Het is wel verdacht stil rond hem. Misschien is er al wat rond en komt dat na de Afrika Cup naar buiten."

Een jaar geleden zei Van der Sar dus dat Ajax niet met afkoopsommen werkt. "Nee, daar werken we bij Ajax niet mee. We proberen het in het contract goed te regelen voor spelers. Dat er een goede beloning is die past bij de status en positie die ze hebben in het elftal, maar we werken niet met vaste afkoopsommen."

Neres
Volgens Driessen aast David Neres op een transfer. "Neres heeft altijd aangegeven dat hij weg wil. Hij wilde eerst zelfs naar China om Ajax te ontvluchten. Maar hij heeft een uitstekend tweede seizoenshelft gehad. Hij wil nu eventueel wel graag naar Spanje. Atlético Madrid wordt onder anderen genoemd. Je weet nooit hoe het gaat. Misschien blijven ze allebei wel."

Neres zei afgelopen weekend tegen Tuttomercatoweb dat hij mogelijk langer bij Ajax blijft. "Ik denk zelf dat ik doorga in het rood en wit", citeerde het Italiaanse medium hem.