'Schrik bij Brazilië: Richarlison heeft de bof en is in quarantaine geplaatst'

'Schrik bij Brazilië: Richarlison heeft de bof en is in quarantaine geplaatst'

27-06-2019 19:28 Laatste update: 20:50
62

De volledige selectie van Brazilië wordt zeer spoedig gevaccineerd omdat Richarlison de bof heeft, melden Braziliaanse media. Richarlison is in quarantaine geplaatst om verdere besmetting te voorkomen.

Richarlison doet dus niet mee tegen Paraguay en moet mogelijk ook de rest van de Copa America aan zich voorbij laten gaan. Zolang de aanvaller van Everton de bof heeft mag hij niet in de buurt van zijn teamgenoten komen. Hij moet rust nemen. Na de wedstrijd tegen Paraguay worden de andere spelers gevaccineerd.

Richarlison trok aan de bel toen hij pijn kreeg en zijn nek opgezwollen was. Donderdagochtend kwam de medische staf van Brazilië met de diagnose dat de aanvaller de zeer besmettelijke bof heeft. Vervolgens is hij geïsoleerd van de rest. 

Het is nog niet duidelijk of Richarlison bij de nationale ploeg kan blijven of dat hij per se moet vertrekken. Naar verluidt mag hij drie tot vijf dagen niet in contact komen met andere spelers. Als Brazilië erin slaagt om Paraguay te verslaan, mist Richarlison de vlucht richting Belo Horizonte, waar de halve finale wordt gespeeld. De spelers van Brazilië stappen vrijdag op het vliegtuig.