'Verrassende wending: Sevilla doet beter aanbod en lijkt De Jong in te lijven'

'Verrassende wending: Sevilla doet beter aanbod en lijkt De Jong in te lijven'

27-06-2019 20:19 Laatste update: 20:52
71

Luuk de Jong vertrekt mogelijk naar de Primera Division. Sevilla hoopt zich op korte termijn te versterken met de PSV-spits.

Dat meldt Record in Mexico. Het leek er lang op dat een Mexicaanse club de slag om De Jong zou winnen, maar naar verluidt heeft Sevilla ineens de beste papieren om de Oranje-international in te lijven.

Het Mexicaanse Monterrey was lang met PSV in gesprek om De Jong over te nemen, maar Sevilla heeft hem simpelweg een beter aanbod gedaan. Volgens Record is De Jong hard op weg naar de Primera Division.

PSV-trainer Mark van Bommel wil De Jong koste wat kost in Eindhoven houden, maar de vraag is of dat gaat lukken. De Jong heeft in zijn zes seizoenen bij PSV een goede indruk achtergelaten in Europa. Afgelopen seizoen was hij 28 keer trefzeker en kroonde hij zich - samen met Ajacied Dusan Tadic - tot topscorer van de Eredivisie.

Als de berichtgeving van Record klopt staat De Jong voor zijn derde avontuur in het buitenland. Bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United zakte De Jong door het ijs. Bij PSV herpakte hij zich.