'Bergwijn lijkt geen eerste keus: Bayern legt bod van 25 miljoen neer bij Chelsea'

'Bergwijn lijkt geen eerste keus: Bayern legt bod van 25 miljoen neer bij Chelsea'

27-06-2019 22:20 Laatste update: 22:28
56

Bayern München heeft een nieuwe poging gewaagd om Callum Hudson-Odoi over te nemen van Chelsea. Hoewel de achttienjarige vleugelaanvaller zelf de overstap wil maken naar de Allianz Arena, ligt zijn Engelse werkgever dwars. Dat meldt BILD.

Bayern bracht een nieuw bod uit van 25 miljoen euro, maar een transfer is nog altijd onbespreekbaar voor Chelsea. De Premier League-topclub kent de wens van Hudson-Odoi, maar hoopt zijn contract met vijf jaar te verlengen. De huidige verbintenis loopt volgend jaar zomer af. De jonge Engelsman baalt van het gebrek aan kansen in Londen, maar Frank Lampard, die waarschijnlijk binnenkort wordt gepresenteerd als nieuwe manager, ziet het in hem zitten.

Hudson-Odoi kwam het afgelopen seizoen onder Maurizio Sarri niet verder dan tien optredens in de Premier League, waarvan vier als basisspeler. In de door The Blues gewonnen Europa League maakte hij negen keer zijn opwachting. Daarin was hij goed voor vier goals en twee assists.

Bayern is op zoek naar nieuwe vleugelaanvallers na het vertrek van routiniers Franck Ribéry en Arjen Robben. Onder meer de naam van Steven Bergwijn valt bij de Bundesliga-kampioen. Ook Leroy Sané en Ousmane Dembélé zouden in beeld zijn.