Engeland met speels gemak naar halve finale WK: topaffiche lonkt

Engeland met speels gemak naar halve finale WK: topaffiche lonkt

27-06-2019 22:55 Laatste update: 23:08
11

De Engelse vrouwen hebben zich eenvoudig geplaatst voor de halve finale van het WK. The Three Lionesses waren met 3-0 te sterk voor Noorwegen en kunnen zich opmaken voor een treffen met topfavoriet Verenigde Staten of gastland Frankrijk.

Onder het toeziend oog van onder meer David Beckham begon Engeland uitstekend in Le Havre. Al na drie minuten lag de bal in het doel. Jill Scott schoot via de binnenkant van de paal raak. De Engelsen behielden het overwicht, maar verzuimden aanvankelijk verder afstand te nemen. Nikita Parris (over) en Ellen White (paal) waren dichtbij, maar vijf minuten voor rust was het alsnog raak voor White. Het was al haar vijfde treffer dit toernooi.

Engeland kwam in de tweede helft niet meer in de problemen. Na een klein uur maakte Lucy Bronze met een schot in het dak van het doel aan alle spanning een einde. Noorwegen kroop nog wel uit zijn schulp, maar het offensief kwam te laat. Parris liet in de slotfase na om de score nog wat meer cachet te geven. Haar strafschop werd gekeerd door de Noorse keepster. Engeland plaatste zich desondanks voor de tweede keer op rij voor de halve finale van het WK.

De Oranje Leeuwinnen zitten aan de andere kant van het schema. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelt in de kwartfinale tegen Italië en neemt het bij winst op tegen Duitsland of Zweden.