Sneijder hoopt op Ajax-transfer: 'Zo'n bedrag voor een zelfopgeleide speler...'

Sneijder hoopt op Ajax-transfer: 'Zo'n bedrag voor een zelfopgeleide speler...'

27-06-2019 23:30
134

Wesley Sneijder hoopt dat Donny van de Beek de overstap maakt van Ajax naar Real Madrid. De recordinternational van Oranje, die in het verleden dezelfde transfer maakte, vindt dat de Amsterdammers moeten meewerken, vertelt hij aan De Telegraaf.

"Ik vind dit echt prachtig voor Donny. Hij verdient het", zegt Sneijder. "Don heeft het van alle talenten het moeilijkste van allemaal gehad. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong waren vanaf het begin onomstreden bij Ajax, maar Van de Beek speelde aanvankelijk niet in de basis of werd gewisseld. Als je dan zó veel karakter toont en je zo'n geweldige tweede seizoenshelft speelt dat Real Madrid je wil hebben, dan ben je een echte."

Van de Beek maakte inmiddels in 74 Eredivisie-duels op rij minuten. "Ik zou zijn transfer naar Real knapper vinden dan alle andere deals die ook geweldig zijn, hoor. Begrijp me niet verkeerd. Maar je snapt wat ik bedoel", stelt Sneijder. "Ik hoop en verwacht dat Ajax hem deze overstap naar Real Madrid gunt."

Sneijder benadrukt dat Ajax het voorbije seizoen niet kan evenaren. "Dus wordt de kans voor de spelers ook steeds kleiner dat er een Europese topclub als Real Madrid voorbijkomt. En eerlijk is eerlijk: zo'n bedrag (naar verluidt 50 miljoen euro, red.) voor een zelf opgeleide speler..."