FC Twente hoopt op 1,5 miljoen extra van sponsors: 'Ik besef dat we veel vragen'

FC Twente hoopt op 1,5 miljoen extra van sponsors: 'Ik besef dat we veel vragen'

28-06-2019 07:32
168

FC Twente versterkte zich na het behalen van de Keuken Kampioen Divisie-titel met drie spelers, maar is voorlopig niet klaar. Volgens algemeen directeur Paul van der Kraan hopen de Tukkers op een extra bedrag van 1,5 miljoen euro, dat door diverse sponsoren bij elkaar gebracht dient te worden.

FC Twente heeft voor komend seizoen een spelersbudget van 4,8 miljoen euro, laat Van der Kraan weten aan TC/Tubantia. Hiervan is echter nog maar vijf ton over. "Dat is te weinig om nog vijf of zes transfervrije spelers van te kunnen aantrekken die Eredivisiewaardig zijn", aldus de directeur. FC Twente is nog steeds bezig met het aflossen van de miljoenenschuld die de club al jarenlang in zijn greep houdt. "Normaal is dat 45 procent van de begroting naar de spelersgroep gaat, bij ons is dat slechts 23 procent."

Van der Kraan hoopt dan ook op een extra geste van de Noabers, een groep van veertig sponsoren. "We hebben hen gevraagd om twee jaar achter elkaar 50.000 euro in het spelersfonds te steken, ze krijgen daarvoor rente en een risico-opslag terug. Onze complete spelersgroep vormt het onderpand voor de lening."

FC Twente wil op die manier 1,5 miljoen euro bij elkaar krijgen via de sponsors, die zelf niet veel wijzer lijken te worden van hun investering. "Ik besef dat we veel van ze vragen, maar we denken door te investeren in spelers het risico aanzienlijk te verkleinen dat we opnieuw een stap terug moeten doen", aldus de directeur. "Sterker, de spelers die we willen aantrekken hopen we met winst te kunnen doorverkopen. Dat is de manier waarop we er snel weer bovenop kunnen komen."

De Enschedeërs versterkten zich onlangs al met Paul Verhaegh, Julio Pleguezuelo en Lindon Selahi. Op zaterdag 3 augustus trapt men het nieuwe seizoen in gang met een thuiswedstrijd tegen PSV.