41 speelminuten in twee PSV-seizoenen: Ik maak nu echt een stap omhoog

41 speelminuten in twee PSV-seizoenen: "Ik maak nu echt een stap omhoog"

28-06-2019 08:36
44

Armando Obispo heeft iets in te halen bij Vitesse. De PSV-huurling kwam tijdens het seizoen 2017/2018 nog tot 21 minuten in de Eindhovense hoofdmacht, maar speelde afgelopen seizoen niet één wedstrijd in de Eredivisie.

Trainer Mark van Bommel wilde Obispo wél steeds bij de wedstrijdselectie hebben, waardoor de stopper uit Boxtel ook niet voor Jong PSV uit kon komen. "Daarbij raakten Schwaab en Viergever ook nog nooit eens geblesseerd. En een jaar eerder was dat met Schwaab en Isimat-Mirin. Ik breng zodoende weinig ervaring in de Eredivisie mee", maakt hij de balans op in gesprek met de Gelderlander. Obispo heeft bewust gekozen voor een uitleenbeurt in Arnhem. "Ik maak nu echt een stap omhoog."

Hoewel hij vorig seizoen alleen twintig minuten mee heeft gedaan tijdens de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk, had de centrale verdediger over belangstelling niets te klagen. "Er waren meer clubs in de markt. In de Eredivisie en in het buitenland. Maar Vitesse had het beste verhaal." Hoewel Vitesse nog een centrale verdediger aan de selectie toe wil voegen – waarschijnlijk wordt dat de Tsjech Tomas Hajek – rekent Obispo op speeltijd. "Ik ben nog jong en Vitesse heeft geen enkele toezegging gedaan, maar ik kom hier puur voor de basis."