'Kotsmisselijk' van De Ligt: 'Als het puur om geld gaat, ben ik er klaar mee'

'Kotsmisselijk' van De Ligt: 'Als het puur om geld gaat, ben ik er klaar mee'

28-06-2019 10:50 Laatste update: 12:42
277

Oud-voetballer Christophe Dugarry heeft felle kritiek geuit aan het adres van Matthijs de Ligt. De wereldkampioen van 1998 walgt van de handelwijze van de centrale verdediger, die in zijn ogen enkel en alleen op geld uit is.

"Wat is het idee? Wat gaat er rond in je hoofd? 12, 13, 14 of 15 miljoen euro", aldus Dugarry bij RMC Sport. "Wat verandert er? Heb je dan een extra auto, vijftig vierkante meter meer in het appartement, een boot die tien meter langer is? Als het puur een financiële keuze is, ben ik er klaar mee. Daar word ik kotsmisselijk van."

Wedden

Meer odds

Volgens RMC Sport ketste de overgang van De Ligt af op twee clausules die de centrale verdediger in zijn contract op wilde laten nemen. Zo wilde hij een vertrek kunnen forceren als de Ligue 1 hem niet zou bevallen en wilde hij een minimale afkoopsom van 150 miljoen euro in zijn contract. Het heeft er alle schijn van dat De Ligt zijn loopbaan vervolgt bij Juventus.

"De Ligt is geweldig, een heel goede speler. Maar met zo'n mentaliteit gaat hij het niet redden. Dat is onmogelijk", aldus Dugarry.