Telstar verrast en stelt Jonker aan als hoofdtrainer én technisch directeur

Telstar verrast en stelt Jonker aan als hoofdtrainer én technisch directeur

28-06-2019 11:20 Laatste update: 12:37
50

Telstar heeft Andries Jonker aangesteld als nieuwe trainer. Dat hebben De Witte Leeuwen laten weten via de officiële kanalen. Jonker gaat tevens aan de slag als technisch directeur.

Via een zogenaamd amber alert maakt Telstar de komst van Jonker bekend. 'De Witte Leeuwen hebben een nieuwe trainer. Sluit ramen en deuren en hou de website en de kanalen van de Witte Leeuwen goed in de gaten', aldus Telstar via Twitter.

Het blijkt dus te gaan om de 54-jarige Jonker, die voor het laatst werkzaam was als trainer bij VfL Wolfsburg. Verder was hij eerder ook als assistent-trainer werkzaam bij Bayern München, waar hij de rechterhand was van Louis van Gaal. In Nederland trainde hij onder meer Willem II, MVV en FC Volendam.

Jonker tekent een contract voor twee seizoenen en gaat een dubbelrol vervullen. "Meer met minder opgevolgd door meer met meer is mijn uitgangspunt voor de Witte Leeuwen", aldus Jonker op de website van Telstar. "Verder bouwen op al het goede zie ik als mijn startpunt. Daar heb ik zin in en ik kijk uit naar het samenwerken met iedereen die net als ik een zwak voor Telstar heeft."