PSV bevestigt komst Bruma: 'Wij zijn niet bang, want...'

PSV bevestigt komst Bruma: 'Wij zijn niet bang, want...'

28-06-2019 12:23 Laatste update: 12:34
160

PSV heeft Bruma officieel binnen. Dat hebben de Eindhovenaren laten weten via de officiële kanalen. De buitenspeler tekent een contract voor vijf jaar bij de runner-up van het afgelopen Eredivisie-seizoen.

"Bruma maakt onze selectie weer een stukje completer", aldus technisch manager John de Jong op de website van PSV. "Het is een speler met een goede individuele actie. De manier waarop hij speelt zal het publiek zeker aanspreken."

Trainer Mark van Bommel is blij met de aanwinst. "Een speler met de kwaliteiten van Bruma past uitstekend in de manier van spelen die we hanteren", stelt hij. "We hebben er met hem een extra optie bij en dat is -ook gezien de interesse in onze spelers- een goede zaak. Bruma is pas 24, maar brengt al behoorlijk wat ervaring met zich mee. Hij is al in een aantal topcompetities actief geweest en weet wat er komt kijken bij internationaal voetbal."

Naar verluidt betaalt PSV een bedrag van twaalf miljoen euro voor de Portugees. Daarmee is hij de een na duurste aankoop aller tijden van de Eindhovenaren. Het record staat op naam van Mateja Kezman, die in 2000 voor 14 miljoen euro overkwam van Partizan Belgrado. Met de komst van Bruma spelen de Eindhovenaren in op een mogelijk vertrek van Hirving Lozano en Steven Bergwijn.

Bruma zelf is blij dat de transfer rond is. "PSV wilde me al langer hebben en die interesse heeft me altijd gestreeld, omdat Rómario en Ronaldo hier gespeeld hebben. Van hen beiden heb ik heel veel beelden bekeken. Het voelt goed om nu hier te zijn. Ik hoop hier de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten en via deze weg weer bij de nationale ploeg in beeld te komen."