'Ajax wil aflopende verbintenis Veltman niet verlengen, maar speler wel houden'

'Ajax wil aflopende verbintenis Veltman niet verlengen, maar speler wel houden'

28-06-2019 13:16 Laatste update: 13:22
212

Het contract van Joël Veltman loopt na dit seizoen af, maar Ajax wil op dit moment niet verlengen met de verdediger. De club wil hem wel graag behouden, meldt Het Parool.

Veltman lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een transfer naar het buitenland. "Dat kriebelt steeds meer. Dus ik sluit niet uit dat ik deze transferperiode nog vertrek", zegt Veltman tegen Het Parool. Concrete belangstelling is er nog niet. Wel 'sluimerende belangstelling', zegt hij.

Ajax-trainer Erik ten Hag wil Veltman graag bij de selectie houden. "De trainer weet wat hij aan mij heeft. Hij heeft me ook het vertrouwen gegeven en veel laten spelen. Ik heb het naar mijn zin bij Ajax. Het is mijn club. En dan zal ik moeten knokken voor mijn plekje. Maar dat geldt voor iedereen."

Veltman speelt al sinds 2012 in de hoofdmacht van Ajax. Hij miste een groot deel van vorig seizoen door een knieblessure die hij twee seizoenen geleden opliep tegen VVV-Venlo. In de Champions League-wedstrijden tegen Juventus en Tottenham Hotspur liet Veltman een goede indruk achter.