'Ik weet dat Ziyech kan vertrekken, maar er is ook een goede kans dat hij blijft'

'Ik weet dat Ziyech kan vertrekken, maar er is ook een goede kans dat hij blijft'

28-06-2019 14:20
49

Het is niet uitgesloten dat Hakim Ziyech bij Ajax blijft. Dat stelt Erik ten Hag, die weet dat de smaakmaker in de belangstelling staat van buitenlandse clubs. Een transfer is echter géén zekerheid.

"Ik weet dat Ziyech kan vertrekken, maar er is ook een goede kans dat hij blijft", zegt Ten Hag op de persconferentie van Ajax in De Lutte. "Ik weet het niet, zoals niemand het weet. Voor iedere trainer is het lastig om mee om te gaan, maar we houden rekening met verschillende scenario's. We hebben ons goed voorbereid."

De Ajax-leiding staat er 'vrij nuchter in', aldus de trainer. "Het is nog rustig. We weten dat er spelers gaan vertrekken, maar we gaan ook een heel grote kern behouden. Het is logisch dat onze spelers na het succesvolle jaar meer in de belangstelling staan dan spelers van andere clubs. We wachten de ontwikkelingen op de transfermarkt af."

Ten Hag belooft de Ajax-supporters dat er een sterke selectie staat aan het einde van de voorbereiding. Over een maand opent de Amsterdamse ploeg het seizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. "We zullen vechten voor elke speler die in onze selectie zit."