Bizarre inbraak bij PSV: twee ton aan kleding gejat, drie mannen aangehouden

Bizarre inbraak bij PSV: twee ton aan kleding gejat, drie mannen aangehouden

28-06-2019 14:48
99

PSV is anderhalve week geleden het slachtoffer geworden van een bizarre inbraak. Drie mannen ontvreemden de nieuwe kledingcollectie van de club, ter waarde van 200 duizend euro. Inmiddels is de buit weer terug in Eindhoven.

Het Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant maken melding van de inbraak. In de ochtend van woensdag 19 juni werd duidelijk dat de diefstal had plaatsgevonden op De Herdgang. Vanuit een kleedkamer bleken tientallen dozen met daarin onder meer clubshirts, trainingspakken en hoodies te zijn meegenomen door onbekenden. De verkoopwaarde van de nieuwe kledingcollectie, die nog niet op de markt is, zou zo'n 200 duizend euro bedragen.

Donderdagmiddag werden de mannen die de kleding wilden verkopen in de val gelokt door de politie. Bij de actie zijn drie personen aangehouden. Het gaat om mannen uit Maastricht, Rijswijk en Den Haag van 40, 41 en 47 jaar oud. Alle gestolen kleding werd bij de aanhouding in beslag genomen door de politie, die inmiddels alles heeft overgedragen aan de rechtmatige eigenaar, PSV.