'Ajax is groot, maar Van de Beek gaat nauwelijks begrijpen hoe enorm Real is'

'Ajax is groot, maar Van de Beek gaat nauwelijks begrijpen hoe enorm Real is'

28-06-2019 15:20
74

Als Donny van de Beek naar Real Madrid vertrekt, zal hij steun hebben aan Sergio Ramos. Dat verwacht Royston Drenthe. De 32-jarige voetballer maakte twaalf jaar geleden de overstap naar Estadio Santiago Bernabéu.

"Het zal impact op hem hebben als hij naar dat grote Real gaat", stelt de ervaringsdeskundige aan De Telegraaf. "Toen ik daar aankwam, was het al enorm hectisch, met drie- tot vierduizend man bij het vliegveld. Een kwart stadion zat vol bij de presentatie, voor Cristiano Ronaldo het hele stadion."

"Jongens als Van Nistelrooy, Guti en Salgado vingen mij en andere jonge jongens als Higuain destijds op. Maar Donny zal toch zijn eigen hachje moeten zien te redden, al zullen er natuurlijk mensen zijn die hem begeleiden vanuit de club."

Drenthe kent zwaargewichten Marcelo en Ramos nog uit zijn Real-tijd. "Ik weet natuurlijk niet hoe de Sergio van nu is, maar Donny zal altijd naar hem kunnen toetrekken. Hij koos toen altijd al de kant van de spelers en dat zal als aanvoerder nu helemaal zo zijn."

Dat Van de Beek in de concrete belangstelling staat van Real Madrid, vindt Drenthe 'enorm mooi'. "Ik ken hem alleen van de televisie, van dat laatste mooie jaar bij Ajax, een heel goede voetballer. (...) Hoe groot hij Ajax ook vond, hij gaat nauwelijks begrijpen hoe enorm groot Real Madrid is."