Bevestiging uit Zwolle: Wennemars treedt parttime aan als 'performance coach'

Bevestiging uit Zwolle: Wennemars treedt parttime aan als 'performance coach'

Gepubliceerd: vrijdag 28 juni 2019 om 16:27vr 28-06-2019 om 16:27

Erben Wennemars is officieel aangesteld als performance coach van PEC Zwolle. De oud-schaatser gaat per direct en parttime aan de slag in Zwolle, waar hij 'binnen technische kaders ondersteuning zal gaan bieden'.

De 43-jarige Wennemars zal adviseren op het gebied van fysieke ontwikkeling, voeding en medische zaken, valt te lezen op de website van PEC Zwolle. Daarbij richt hij zich vooral op het eerste elftal van de club uit Overijssel, zodat het topsportklimaat in Zwolle verbeterd kan worden.

"Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik PEC Zwolle lief heb", laat Wennemars optekenen. "Het is mijn club en het doet me dan ook oprecht heel goed komend seizoen een steentje te kunnen bijdragen aan de prestaties en ontwikkeling van spelers en staf."

Bij PEC zijn ze verheugd dat Wennemars als 'ervaringsdeskundige' de club zal helpen. "Als schaatser in de absolute wereldtop heeft Erben al die jaren het uiterste van zichzelf gevraagd", zegt Mike Willems, technisch manager van de club. "Nu vragen wij hem die kennis en drive over te brengen op onze spelers, staf en organisatie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws