PSG slaat belangrijke slag en legt 'de grootste sponsorovereenkomst ooit' vast

PSG slaat belangrijke slag en legt 'de grootste sponsorovereenkomst ooit' vast

28-06-2019 18:22
47

Paris Saint-Germain heeft een belangrijke slag geslagen op de sponsormarkt. De Parijzenaars hebben het contract met kledingfabrikant Nike weten te verlengen tot 2032 en volgens L'Equipe komt PSG nu in de top vijf van clubs met de lucratiefste sponsorcontracten.

Het vorige contract met Nike liep nog tot 2022, maar de Franse grootmacht heeft de verbintenis met de kledingfabrikant met tien jaar weten te verlengen, valt te lezen op de site van PSG. L'Equipe schrijft verder dat het sponsorbedrag dat PSG ontvangt flink is toegenomen.

In het vorige contract stond dat Nike jaarlijks zo'n 25 miljoen euro overmaakte naar Parijs. De nieuwe verbintenis zorgt ervoor dat het Amerikaanse bedrijf liefst tachtig miljoen euro per jaar op de rekening van PSG laat zetten. De club zelf noemt het 'de grootste sponsorovereenkomst in zijn geschiedenis'.

Volgens L'Equipe heeft president Nasser al-Khelaifi zelf onderhandeld over het nieuwe contract met Nike. De Parijzenaars komen door het verbeterde contract in de top vijf van clubs met de beste sponsorcontracten terecht. Real Madrid heeft nog altijd het gunstigste sponsorcontract. Adidas maakt jaarlijks tussen de 110 en 120 miljoen euro over.