KNVB vraagt om uitstel voor Oranje: 'Maar ze zeiden dat het niet kon, opvallend'

KNVB vraagt om uitstel voor Oranje: 'Maar ze zeiden dat het niet kon, opvallend'

Gepubliceerd: vrijdag 28 juni 2019 om 18:44vr 28-06-2019 om 18:44

De FIFA heeft een verzoek van de KNVB om het kwartfinaleduel op het WK voor vrouwen tussen Nederland en Italië naar een later tijdstip te verplaatsen afgewezen. Dat heeft bondscoach Sarina Wiegman gezegd op de persconferentie.

De wereldvoetbalbond wees het verzoek van de KNVB af, tot onbegrip van Wiegman en de speelsters. "We hebben gevraagd of de wedstrijden later gespeeld konden worden, maar het kon niet", tekent de NOS op uit de mond van de bondscoach. "Ik weet niet waarom het niet kan, maar ik vind het ook opvallend."

Het is namelijk zo dat de twee kwartfinales op zaterdag om 15.00 uur en om 18.30 uur gepland stonden. Wiegman en de KNVB hoopten dat de FIFA de wedstrijden wilde verplaatsen naar 18.00 uur en 21.00 uur, zodat Oranje niet op het heetste moment van de dag zou moeten spelen. De temperatuur in Valenciennes zal morgenmiddag naar alle waarschijnlijkheid oplopen tot boven de 35 graden.

"De oorzorgsmaatregelen die we hebben kunnen nemen, nemen we", maakt Wiegman duidelijk.  "Morgen is het nou eenmaal die temperatuur. We gaan gewoon voetballen en dat gaan we zo goed mogelijk proberen te doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws