Amrabat neemt Marokko bij de hand: Leeuwen van de Atlas naar achtste finale

28-06-2019 20:54 Laatste update: 20:59
26

Marokko heeft zich verzekerd van een plek in de achtste finales van de Afrika Cup. De Leeuwen van de Atlas waren vrijdag met 1-0 te sterk voor Ivoorkust. Youssef En-Nesyri scoorde na een fraaie actie van Nordin Amrabat.

Niet Hakim Ziyech, maar Amrabat groeide in Caïro uit tot de man van de wedstrijd. De voormalig PSV'er leidde na 23 minuten de openingstreffer in. Hij schonk En-Nesry in de eerste helft nog een grote kans, maar de tweede keer schoot de spits tegen doelman Sylvain Gbohouo van Ivoorkust aan. Aan de andere kant kregen Max Gradel en Serey Die kansen, maar keeper Bono voorkwam de gelijkmaker.

In de tweede helft voerde Marokko de boventoon. Ivoorkust werd nauwelijks nog gevaarlijk en invaller Noussair Mazraoui raakte in de slotfase zelfs nog de lat. Ziyech stond stoen al niet meer op het veld. De Ajax-spelmaker kon zijn stempel niet drukken en werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

Marokko staat na twee wedstrijden in Groep D op zes punten. Ivoorkust blijft steken op drie. Namibië en Zuid-Afrika, beiden nog puntloos, komen later vrijdag nog in actie.