Verenigde Staten houdt gastland Frankrijk nipt van het lijf in voetbalgevecht

28-06-2019 22:54
46

De Verenigde Staten geldt als topfavoriet op het WK, maar de Amerikanen hadden vrijdag de handen vol aan Frankrijk. Na een heerlijk voetbalgevecht dolf het gastland nipt het onderspit in de kwartfinale: 1-2.

Titelhouder Amerika schoot uit de startblokken, want al na vijf minuten lag de bal in het doel. Megan Rapinoe zag een vrije trap via keepster Sarah Bouhaddi in het doel verdwijnen. Rapinoe, die tegen Spanje al twee keer scoorde, wekte in aanloop naar het duel nog de toorn van president Donald Trump door te stellen dat ze niet naar het Witte Huis zou gaan voor een eventuele huldiging.

Ook na de goal van Rapinoe voerden de VS de boventoon in de intensieve wedstrijd, maar kansen waren schaars. Dat veranderde in de tweede helft, waarin Bouhaddi de Fransen al snel moest behoeden voor een grotere achterstand. Aan de andere kant moest het gastland het vooral hebben van pogingen van afstand. In de 65e minuut maakte Rapinoe er 0-2 van, waarna VAR Danny Makkelie de 0-3 terugdraaide vanwege buitenspel.

In de slotfase werd het nog zeer spannend, toen Wendie Renard na 81 minuten raak kopte. Plots was het alle hens aan dek, maar de Amerikanen hielden stand. Dat was ook goed nieuws voor de Oranje Leeuwinnen, die zaterdag bij winst op Italië verzekerd zijn van deelname aan de Olympische Spelen.