Droom Messi blijft levend: Argentinië wacht kraker tegen Brazilië in halve finale

Droom Messi blijft levend: Argentinië wacht kraker tegen Brazilië in halve finale

28-06-2019 22:59
49

Argentinië heeft de halve finale van het toernooi om de Copa América bereikt. Zonder te overtuigen rekende La Albiceleste af met Venezuela: 2-0. De droom van Lionel Messi blijft daarmee levend.

Argentinië is al tijden op zoek naar de topvorm, maar vrijdag zat het al snel mee. In de tiende minuut scoorde Lautaro Martínez met een fraaie hakbal, na een schot van Sergio Agüero. Voor de aanvaller van Internazionale was het zijn zesde treffer in tien interlands. De Argentijnen konden de sterke start echter geen vervolg geven, al kon voormalig FC Twente-verdediger Roberto Rosales met een goede ingreep maar net voorkomen dat Martínez zijn tweede maakte.

Martínez bleef de meest dreigende speler aan Argentijnse kant. In de tweede helft raakte hij al snel de paal met een vlammend schot. Die gemiste kansen leken Argentinië nog even te kunnen opbreken. Venezuela kwam steeds beter in het duel, maar wist dat niet om te zetten in grote kansen. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Na een schot van Agüero was de rebound voor Giovani Lo Celso: 2-0.

Messi maakt daardoor nog altijd kans op zijn eerste hoofdprijs met Argentinië, waar Ajacied Nicolas Tagliafico in de basis stond. De FC Barcelona-ster kon zelf echter opnieuw het verschil niet maken. In de halve eindstrijd wacht bovendien een kraker. Brazilië is de volgende opponent van de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni.