'Schouten hard op weg naar Serie A: Excelsior stemt in met miljoenenbod'

'Schouten hard op weg naar Serie A: Excelsior stemt in met miljoenenbod'

28-06-2019 23:30 Laatste update: 23:52
42

Jerdy Schouten staat voor een transfer naar de Serie A. Excelsior heeft een akkoord bereikt met Bologna over een overstap van de 22-jarige middenvelder. Hij levert de Kralingers zo'n twee miljoen euro op, meldt transfergoeroe Gianluca Di Marzio van Sky Italia.

Excelsior degradeerde via de nacompetitie uit de Eredivisie, maar Schouten kende persoonlijk een uitstekend seizoen. De controleur werd de voorbije maanden in verband gebracht met de Italiaanse clubs Sassuolo, Udinese, Napoli en Fiorentina en Premier League-team Crystal Palace. Terwijl volgens Di Marzio ook Ajax en Feyenoord interesse toonden.

Bologna zou nu dus aan het langste eind trekken. De club van trainer Sinisa Mihajlovic heeft reeds een akkoord met Excelsior over de transfersom van twee miljoen. Schouten had nog een contract tot medio 2021 op Woudestein. De middenvelder speelde het afgelopen seizoen 31 competitieduels, waarin hij goed was voor één goal en twee assists.

Bij Bologna is onder meer oud-Ajacied Mitchell Dijks actief. De club werd onlangs ook in verband gebracht met Stefano Denswil.