'Ik heb de overtuiging dat ik mij in de basis kan spelen bij Ajax'

'Ik heb de overtuiging dat ik mij in de basis kan spelen bij Ajax'

28-06-2019 23:52
98

Carel Eiting is verlost van het blessurespook en wil komend seizoen een basisplaats veroveren bij Ajax. De 21-jarige middenvelder ziet de goede prestaties van de Amsterdammers als een extra uitdaging om zijn plekje af te dwingen.

Eiting miste bijna het gehele seizoen door een knieblessure. Hij wil in de voorbereiding op een verantwoorde manier aan zijn fitheid werken. "Het staat er heel goed voor", vertelt hij aan AT5. "De knie is weer 'schoon' en dat is heel belangrijk. De kans op een terugval is eigenlijk niet zo groot. Het is nu een kwestie van opbouwen en wedstrijdfit worden."

Eiting begon het vorige seizoen als basisspeler, maar zijn kwetsuur gooide roet in het eten. Nu wil hij de draad oppakken. "Ik wil dit jaar zeker de stap gaan maken naar de basis. Dat moet ik zelf laten zien." Met inkomende transfers bij Ajax, houdt hij zich niet bezig. "Het gaat er om dat ik zelf goed presteer, dus ik kijk alleen daar naar. Het gaat nu natuurlijk geweldig met Ajax, maar het is de ultieme uitdaging om jezelf in zo'n team te spelen. Ik heb de overtuiging dat ik dat kan."

Eiting stond samen met Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong bekend als 'De Drie Musketiers' bij Ajax. Zijn maatjes groeiden inmiddels uit tot wereldsterren. "Ze zijn zo normaal en nuchter. Natuurlijk worden ze wel extreem veel aangesproken, maar er verandert er niets", zegt de middenvelder daarover.