'Veel agressieve reacties' voor Babel: 'Denk dat de meesten teleurgesteld zijn'

'Veel agressieve reacties' voor Babel: 'Denk dat de meesten teleurgesteld zijn'

29-06-2019 08:44
34

Ryan Babel heeft met zijn pikante transfer naar Galatasaray veel losgemaakt bij aanhang van Besiktas. De supportersgroepen van de aartsrivalen uit Istanbul kunnen elkaar niet luchten of zien en een deel reageerde woest toen de Oranje-international zijn spraakmakende overstap afrondde. Babel tekende vrijdag voor drie jaar bij Galatasaray.

Babel kan zich voorstellen dat de fans van Besiktas teleurgesteld zijn met zijn transferkeuze. "Ik kan niet voor de fans van Besiktas spreken, maar ik denk dat de meesten wel teleurgesteld zijn", zegt Babel in De Telegraaf.

Sommige reacties waren niet mals, zegt Babel. "Ik heb ook heel veel agressieve reacties gekregen. Gelukkig waren er ook enkele fans die begrip en respect toonden. Dat is voetbal. Ik ben niet de eerste die zo'n controversiële overstap maakt. Maar ik begrijp wel dat de Besiktas-fans gemengde gevoelens hebben bij deze overgang."

Babel begon zijn loopbaan bij Ajax en verdiende in Amsterdam een transfer naar Liverpool. Via TSG Hoffenheim, Ajax, Kasimpasa, Al-Ain en Deportivo La Coruna kwam hij in 2016 bij Besiktas terecht. De Turkse topclub verhuurde hem vorig jaar aan Fulham, dat naar het Championhip degradeerde.